Robert van Heumen Composer Improvisor Laptop-Instrumentalist Sound-Designer
Software Developer
play (music player)

« Previous post | Back to Recent posts | Next post »

Shackle at ‘a special evening at the Kunstenlab’

Shackle performed a concert at the Kunstenlab in Deventer, NL. Invited by Harco Rutgers from esc.rec. Shackle played a 50-minute set presenting their Shackle Bits project.

Shackle-JG-1

Martijn Holtslag from VPRO's 3voor12 also liked it (in Dutch, translation following soon):

"Een verrassende en spannende reis, waarbij twee muzikanten in opperste concentratie aan het werk zijn om de gemaakte signalen te verwerken tot een klankreis die even zacht als snoeihard durft te zijn. Alsof dat niet spannend genoeg is om te zien, of te horen, worden er korte, stille fragmenten uit oude jaren 20-50 films weergegeven, die net te vaag zijn om te snappen waar het over gaat, maar visueel een prachtige aanvulling geven aan de sfeer. Hierbij zijn niet de beelden maar is het klankbeeld lijdend.

Niet voor de meezingers, niet voor de cafésfeer, niet voor een gezellig avondje bandjes kijken, maar wel een prachtige reis waarbij je even tijd nodig hebt om te verwerken wat je eigenlijk hebt meegemaakt en waarbij de klanken even experimenteel zijn als de uitvoering. Kortom: een bijzondere avond in het Kunstenlab."


The full review can be found here (in Dutch).

Shackle-JG-2

The beautiful photos were made by Jelmer Gremmen.