Robert van Heumen Composer Improvisor Laptop-Instrumentalist Sound-Designer
Software Developer
play (music player)

« Previous post | Back to Recent posts | Next post »

Gedachtenconcert @ ZwArt in Zwolle

In July I will be performing a 'thoughts concert', together with Simone de Jong. Mostly Dutch texts, but hopefully also to be appreciated because of the musical content. English text after the Dutch promo.

Iedereen is geboren met een hoofd. Een hoofd waarin gedachten rond waren, ideeën opkomen, herinneringen te binnen schieten en dromen oprijzen. Je eigen binnenwereld kan zeer aangenaam zijn, maar ook verworden tot een soort hel. En dat beleef je allemaal alleen. Je kunt je hoofd niet delen. Wij doen een poging toch in andere hoofden te kijken. Hiervoor hebben we allerlei mensen geïnterviewd over denken en hun gedachten. Met een verhaal over een merkwaardig instituut en muziek erbij leidt dit tot een fascinerende, licht filosofische muziektrip door het hoofd. En hoe zit het eigenlijk met jouw gedachten?

Tijd: Woensdag 6 t/m zaterdag 9 juli, dagelijks om 17.45 en 19.45 uur
Locatie: Nieuwe Markt 14, Zwolle, tijdens Festival ZwArt
Meer informatie: http://www.festivalzwart.nl/

English summary:

If you could only be in someone’s head for a day, if you could experience what his thoughts are when he walks through the city with a clouded head, or sees the sun come up dreaming about tomorrow, then you would finally know why someone acts like he does, you would finally know what you like and dislike about your own mind. Now we have to suffice with talking, asking questions, guessing, reading signals and bodily language in an attempt to understand another person. And we have to suffice with our own mind, including thought patterns and habits, without knowing how we would function with another frame of mind. You cannot share your mind, in it you are alone.